09 Mei '13 - Wederom twee keer podium op Zandvoort!

DNRT /ACNN, 5 mei 2013

 

Omdat er nog steeds niet veel duidelijkheid is over het vervolg van de Special Open Trophy zoeken we met team Banana’s naar evenementen waar we met onze Sevens terecht kunnen. Het liefst zoeken we velden waar al veel Sevens rijden, maar omdat we met onze +/- 6 auto’s redelijk dicht bij elkaar zitten qua rondetijden zijn gevechten op de baan gegarandeerd. Gelukkig was Ad Reitsma ook weer van de partij na het moeten missen van de seizoensopener in Spa. Gezien de rondetijden die hij reed moet hij zich ook weer een stuk beter voelen! In deze zoektocht naar een nieuwe raceorganisator ontkomen we niet aan de DNRT. Waarschijnlijk de grootste Nederlandse raceorganisatie die hoofdzakelijk vanuit Ciruitpark Zandvoort opereert. Toevallig rijden ze vandaag samen met de ACNN. Welke juist weer op Assen thuis hoort. Beide organisaties hebben leuke mogelijkheden voor ons, maar daar binnenkort meer over. Eerst vandaag lekker knallen!

 

We rijden onder de vlag van de DNRT in de Vrije Sport klasse. We worden hierin samengevoegd met de Caterham Cup en de formule auto’s wat zorgt voor een groot startveld met allemaal snelle auto’s zodat er genoeg te knokken valt.

 

Vrije training

De training was kort maar krachtig. 15 minuten trappen waarin je vooral druk zoekt naar de rempunten en schakelmomenten. Dat ging best lekker. Nu ken ik Zandvoort al goed, maar was het allemaal wel even wennen met een snelle auto als mijn Caterham. Die doet zomaar 10 seconden minder lang over een rondje als de toerwagens waar ik eerst mee reed. De bandenspanning heb ik wel wat lager gezet vanwege de gladde omstandigheden op de baan.

 

Kwalificatie

De kwalificatie was niet veel anders dan de training. De auto voelde nog redelijk nerveus al waren de rondetijden wel goed. Ik reed een 1.58 wat goed was voor de tweede tijd in onze klasse. Opnieuw was Co de sterkste (op Spa kon ik hem uiteindelijk ook niet meer bij houden en ging hij er met de winst vandoor). Helaas voor Co werd er vast gesteld dat hij onder geel ingehaald zou hebben en werd hij drie plaatsen terug gezet. Dat betekende mijn eerste pole position!


 

Race 1

Zoals gezegd starten we samen met de formuleauto’s waardoor ik vijf van deze auto’s voor me op de startgrid zag staan. Spannend, omdat we een staande start hebben en deze auto’s nog wel eens af willen slaan. Na Spa had Eelco Sirag een nieuwe motor in zijn Westfield. Dat deze motor goed liep bleek wel, want hij starte direct naast mij op P2. Gelukkig kwam ik erg goed weg en kon zelfs nog twee formuleauto’s inhalen voor we de eerste bocht in gingen. Dan konden die gelijk als buffer fungeren tegen de auto’s achter mij uit onze klasse. Voor het eerst dit seizoen had ik een serieus ‘momentje’ wanneer ik aan de buitenkant van de Gerlachbocht, te laat remmend op het vieze deel terecht kwam. Ik raakte op het gras, de auto ging behoorlijk dwars maar gelukkig kon ik hem weer terug op het asfalt krijgen met de neus de juiste kant op, nog net voor Eelco dus nog steeds P1. Een punt waar veel auto’s afgeschreven worden dus ik was blij dat ik uit de vangrail was gebleven.  Is een leuk stukje film geworden!

 

Een ronde later kwam Co mij op het rechte stuk voorbij waardoor ik alsnog terug viel naar P2. We reden achter elkaar de Tarzanbocht in maar moesten vol in de ankers om uit te wijken voor een spinnende Formule Ford. Co moest buitenom de grindbak in omdat hij er direct achter zat terwijl ik nog net de ruimte had om aan de binnenkant mijn weg te vervolgen. Balen voor Co, want later bleek zijn wiellager door dit incident ook stuk en was het einde oefening vandaag. Al denk ik dat we er heel goed vanaf gekomen zijn, bij Co en de Formule Ford kon er echt geen haar meer tussen. Ik vervolgde mijn weg wederom op de eerste positie maar moest halverwege de race opnieuw de leiding afstaan aan Twan van der Wouw. De kampioen van vorig jaar met een Caterham die helaas iets sterker is dan de mijne. Toch kon ik aanhaken en zo de race uitrijden. Door de vele incidenten en rak klappen  hebben we nog een code 60 gehad en een paar rondes later moeten finishen onder de rode vlag. Het verschil tussen Twan en mij was maar 0.7 seconden bij de finish. Toch is er geen moment geweest dat ik een aanval had kunnen doen.

 

Race 2

Dit maal dus vanaf P2 starten. Twan kwam slecht weg waardoor ik wederom als eerste de Tarzanbocht in ging. Nu maar maken dat ik weg kom. Ik had wel een gaatje geslagen, maar zag in mijn spiegel Eelco en Frank Hoekstra druk stoeien met een Caterham terwijl ik nauwelijks verder uit kon lopen. En opeens was er weer een witte Caterham achter me. Twan weer! Een ronde lang kon ik hem achter me houden door flink te blokken, maar opnieuw moest ik toezien hoe hij mij op het recht eind voorbij reed. Ik kon nu beter bij blijven en probeerde hem onder druk te zetten. De aanloop naar het rechte stuk was erg belangrijk omdat ik moest zorgen dat ik in zijn slipstream zat. Wanneer dat lukte kon ik hem zelfs op het rechte stuk aardig bij houden. Een keer kon ik hem zelfs uitremmen aan het eind van het rechte stuk maar dat was maar van korte duur. Opnieuw werd ik tweede, dit keer op 0.6 seconde van de winnaar af, maar wat een gave race weer!

 

Opnieuw heeft mijn Caterham zich perfect gehouden. De motor liep top, er werd niets te warm en ik heb de gereedschapskist niet aan hoeven aanraken. Enkel het schakelen gaat nog niet helemaal naar mijn zin. Maar misschien stel ik wel te hoge eisen aan deze 6-bak. Hoe dan ook, de snelheid was goed evenals het resultaat.

 

De DNRT bleek ook een fijne organisatie. De inschrijving en keuring verliepen soepel en de inschrijfkosten heb ik nog nergens gunstiger gezien. Wat een gezellige dag was het met zulk mooi weer!

 

 Zoals gezegd waren de eerste twee ronden van de eerste race erg spannend door een mooie rollende start, maar vervolgens twee near-misses.

 

Klik HIER voor het filmpje met de bewijzen!