11 Aug '16 - 6e overall, en dan als 4e in het kampioenschap thuis komen!

Foto's: Thomas Bakker.

Video's onderaan: On-board Timo WH

 

De kwalificatie was met een 14e plek een flinke tegenvaller. Ik was op zoek naar een sleepje, treintje rijden, een slipstream. Maar telkens wanneer ik iemand vond werd de ronde afgebroken of kozen ze er voor achter mij aan te sluiten ipv omgekeerd. En dan is de kwalificatie opeens heel snel voorbij. Wel voelde ik dat de auto bij de exit wat onderstuurd was, dus er zit nog iets extra’s in. En bij een competitief veld als deze, moet gewoon álles kloppen, want iedereen gaat tegenwoordig hard daar voorin!

 

 

Race 1 betekend werk aan de winkel! De dag voorafgaand aan de wedstrijd heb ik nog starts geoefend en die kwamen nu goed van pas. Direct al won ik twee plaatsen en toen werd het 10 ronden enkel aanvallen. De snelheid was veel beter dan de kwalificatie. Dat kwam door de veranderde afstelling, maar zeker ook omdat ik eenmaal harder rij als ik mag jagen. En dat deden we! Voor elke plek moest hard gevochten worden. Het mooiste was rijden tegen Mika Morien en oud-kampioen Rudy Schilders. Met Mika heb ik het dit jaar al vaker aan de stok gehad, terwijl het voor het eerst is echt om positie te kunnen strijden met Rudy. Dat resulteerde in mijn snelste ronde tijdens de wedstrijd. Met een 2.09.11 is ook de snelheid erg goed te noemen. Daardoor kon ik aansluiting met Rudy vinden en zelfs de aanval aangaan. Eventjes was er zacht contact in de Kumho waardoor ik met vier wielen door de grindbak moest. Het gas is er niet af geweest dus ik kon mijn weg met flink wat vaart voort zetten en zo alsnog Rudy verslaan en finishen op een mooie 8e plek. Inmiddels was ook opnieuw de aansluiting met Frenk Vollebregt gevonden. Gezien onze samenwerking in de vorige race gelijk een mooi uitgangspunt voor race 2. We spraken af wederom samen naar voren te rijden.

 

 

Race 2 was er eentje van 50 minuten. Het begon helaas met een flinke klapper voor Andras Kiraly. Hij klapte het beton in op het moment dat ik net aan het inhalen was onderaan de Hunzerug. Iedereen kon er links langs, maar omdat hij de baan weer op rolde moest ik voor de rechter kant kiezen. Met een korte glijder door het zand kon ik hem nipt missen, maar wederom vielen we terug naar, uiteindelijk P12. Daar kwam ik ook nog een uitstekend rijdende Dick van Rij tegen. Ook hij heeft laatst de Masterclass bij Driving Fun gereden, en zie wat er gebeurd! Twee ronden lang wist hij mij achter zich te houden. Dat zorgde er ook nog voor dat ik de aansluiting met de top verloor. Michael van der Heijden zat met hetzelfde probleem en onder het rijden wisten we met enkele korte aanwijzingen kenbaar te maken dat we samen op jacht naar voren gingen. En dat hielp! Met snelle rondetijden wisten we bij het bereiken van de verplichte pitstop zelfs de aansluiting weer te vinden. Gave actie!

 

 

Ik klokte de gps snelheid door de pits terwijl mijn vaste monteur Theo Cuperus mij exact een minuut liet stil staan. Na 1.38 verlieten we de pits met precies 0 seconden verlies! Er was direct aansluiting met de Engelsman Chris Woodger en ook Mika Morien kwam een ronde later in onze trein terecht. Chris versloeg Mika waarna ik hetzelfde deed tot we hard in de remmen moesten voor een auto welke over de kop was geslagen inde Audi-S bochten. Vervolgens werd dit een code 60 welke aan hield tot het einde. De uitslag? Wederom een 8e plek. En na 50 minuten rijden nog maar 6 seconden verwijderd van de winnaar.

 

 

Na het moeten incasseren van een terechte timepenalty van 10 seconden voor tracklimits, was ik 6e overall vandaag! Hier zit meer in. Nog twee evenementen, zes wedstrijden te gaan. Zouden we dan toch nog een podium kunnen scoren???

 

 

We gaan het zien op Assen, op 7 september. Hij wordt spannender dan verwacht, want in het persbericht stond verrassend genoeg dat ik inmiddels al vierde sta in het kampioenschap…

 

Maar eerst genieten we nog eventjes na van een paar spectaculaire ronden uit de eerste wedstrijd: https://www.youtube.com/watch?v=ug5H2cY5q6o

 

Spannend momentje race 2: https://www.youtube.com/watch?v=QHBljMAFXgg