14 Jun '16 - Na een 7e en 5e plek, nu ook weer een 6e!

Foto's en Video's; Thomas, Nils en Alwin Bakker.

 

Nog nauwelijks bekomen van de Max Verstappen Racingdays staan we krap een week later weer op hetzelfde circuit. Direct een kwalificatie, met aansluitend drie sprintwedstrijden van 10 ronden tijdens ons eigen DNRT evenement.

 

 

Een 6e plek op de startrij hadden we nog niet eerder weten te bereiken! 

 

Voor de kwalificatie monteerde ik gloednieuwe banden zodat ik deze kon inrijden met de verwachte regenval later deze dag. Ik zocht een rustig moment om de baan op te gaan (om maar uit het gedrang te blijven) en ging na een paar rondjes inrijden direct maar volluit. Een slipstream kon ik niet vinden, maar het ging erg lekker! Het resultaat was een 6e plek in het veld van 46 man. Jawel, wederom tussen de toppers!

 

We rijden de hele dag tussen de buien door, dus de regenbanden (feitelijk nieuwe droogweerbanden met goed profiel) gingen de aanhanger weer in.

 

Race 1;

Ik kwam goed weg en wilde vooral aanhaken, vanwege de snelle jongens direct achter me. Dat leek erg goed te gaan! De rondetijden weken niet heel erg meer af van de top. Maar met onder andere twee racewinnaars in mijn rug moest ik toch wat gaan verdedigen. Zowel Frenk Vollebregt als Rudi Schilders kwamen dan ook voorbij, maar ik kon redelijk bij blijven. Goed uitgangspunt voor race twee en mooie punten!

 

 

Race 2;

Wederom een prima start! Wel stond ik direct onder druk van Mika Morien waarmee ik samen met Vollebregt samen ging vechten. Na wat positiewissels wist hij dankzij een goede slipstream een uitweg te vinden en ging hij er vandoor. Toen was het Timo vs Mika. Wat kan die man verdedigen! Ik was sneller, maar uitremmen ging niet, en wanneer ik mijn auto er naast zetten wist hij toch sneller de bocht uit te komen. De laatste halve ronde moest het dan toch gebeuren. Ik wist dat mijn exit uit de Audi-S beter was, dus zette hem er bij het aanremmen al naast. We reden de volledige halve ronde tot de finish volledig naast elkaar! Ik kwam sneller het rechte stuk op, maar hij wist toch wederom weer snelheid te genereren en neus-aan-neus was het Morien met 0,01 seconde verschil die deze wedstrijd won! Het voelde als een gevecht voor de winst, maar was helaas P10. Meer zat er echt niet in.

 

 

Race 3;

Mijn start was wat slechter en ik viel een plekje terug. Maar toen volgde een absoluute kraker van een wedstrijd. Wat ging het hard! En wat gebeurde er veel. Zowel bij de top als bij ons. Daardoor kon ik de aanval inzetten en handig met (wederom) Frenk Vollebregt wegkomen. We sloegen een gaatje en lieten onder anderen Morien, van der Slik, maar ook pole-rijder en Engelsman Chris Woodger achter ons. Bij het aanbreken van de laatste ronde kwam ik uit mijn slipstream om ook Vollebregt nog te proberen voorbij te steken, die het niet meer zag aankomen. De laatste ronde was het dan ook trappen voor wat je waard bent waarna we als 6e over de eindstreep kwamen. En dat ook nog met een snelste rondetijd welke sneller was dan de top 3 tijdens deze wedstrijd. Waanzinnige race!!!

 

 

We hebben nu een goede anderhalve maand pauze, welke we zullen besteden aan schadeherstel van vorige week (gelukkig enkel blik) en een extra training bij Driving Fun. Wellicht gaan we eens aandacht besteden aan de start bij hun, en zo komen we steeds een stukje verder…

 

Wederom is er ook weer BEELDMATERIAAL van de cup beschikbaar; 

Een deel van de actie uit race 2, klik HIER.

Een heel gave actie tussen Timo Wagenaar Hummelinck en Mika Morien, klik HIER.

Het videoverslag van de DNRT (met shots van mij ;-) over de hele wedstrijd, klik HIER.

 

Dat de cup gaaf was wisten we, maar werkelijk elke race is een waanzinnig avontuur, bomvol actie. Zoals je deze heel af en toe eens tijdens een autosportprogramma voorbij ziet komen. Waarom zou je ooit nog iets anders willen rijden??? Geweldig dat dit dankzij mijn sponsoren mogelijk is! #eeuwigdankbaar.

 

Familie Bakker, bedankt voor de foto's en video's!