09 Jun '16 - 5e plek tijdens de Max Verstappen Racingdays!

Foto's: Thomas Bakker
 
Wat een mega-event! Meer dan 100.000 man die naar onze wedstrijden kwamen kijken. Oh ja, en nog met Max Verstappen in het voorprogramma ook :-)
 
 
Vrijdag moesten we direct aan de bak met de vrije training. Gelijk ging de snelheid er flink in met een P8 als gevolg, dat beloofd wat voor de rest van het weekend! Na de 7e plek op Zolder twee weken terug lijken we nu echt op de goede weg te zijn. Maar helaas besloot de organisatie dat ik moest starten met een restrictor, om het motorvermogen te drukken. Ik had namelijk 1 Nm (!) te veel koppel. Dit bleek desastreus voor de rondetijden. Deze kelderden met zeker een dikke seconde, misschien zelfs anderhalf. Bij de kwalificatie was een 15e startplek dan ook het absolute uiterste wat mogelijk was met deze auto. Niet leuk!
 
 
Verstand op nul, en race 1 in gaan. De start was goed, we waren snel weg en pakte al direct een plaatsje. Maar halverwege de eerste ronde ging het goed fout. Een paar auto's achter mij verremde iemand zich enorm en kwam daardoor vol met zijn neus in de zijkant van mijn auto terecht. Een flink pak blikschade, maar we konden de race doorrijden. De auto stuurde goed, en we kwamen in niemandsland terecht. 8 seconden achter mijn voorganger en 13 seconden voor mijn achterligger. Saaiste race ooit! En de rondetijden vielen wederom tegen. Met die gedachte was een 12e plek bij de finish zo gek nog niet in een veld van 56 auto's. 
 
 
Zie HIER het videoverslag van de eerste paar ronden, inclusief de klapper in Audi-S.
 
 
Toch niet echt wat we van het wekeend verwacht hadden. Maar! Tijdens de vermogensmetingen bleek er een behoorlijk temperatuurverschil in de twee testdagen te zitten. Daar werd dan ook een correctie op doorgevoerd, waarbij ik met mijn 1 Nm te veel koppel niet anders dan profiteren kon. De restrictor mocht er uit! PARTYTIME!
 
Race 2 werd dan ook een kraker van een wedstrijd! De start was top, ik verloor een plekje, maar wist deze al snel goed te maken. Er gebeurde van alles om me heen met mensen die uitstapjes maakte, de grindbak in klapte en felle, maar eerlijke gevechten. In enkele ronden kwam ik aan bij twee toppers uit de serie waarbij ik besloot aan te haken maar vooral niet aan te vallen. Het doel is eerst weg te komen bij de rest van het veld, en zo bij de kop te blijven. En dat werkte uitstekend! Datzelfde idee werd aan Frenk, mijn voorligger duidelijk gemaakt die dat meteen begreep. Hij ging dan ook niet verdedigen waardoor we de snelheid er goed in hielden. Daar zijn we weer, mooie rondetijden, enkele tienden van een seconden ten opzichte van de snelste tijd. Sterker nog, halverwege de race riep de commentator om dat ik op dat moment de snelste raceronde had! De slipstream hielp enorm. ondertussen bleven er mensen voor ons in de problemen komen en kwam het eind in zicht. 2 ronden voor het eind begon het te kriebelen. Gaan we het er nog op wagen? Als het mislukt, ben ik de aansluiting kwijt.
 
 
Maar net op dat punt ging Frenk overdwars vlak voor mijn auto. Snel terugschakelen en ik kon voor hem langs. Toen was het een volle ronde doortrappen om weer bij Chris te komen, die -door waarschijnlijk te warm opgelopen banden- de aanloop naar het rechte stuk mis liep. Hij probeerde hem nog slim te verdedigen, maar het feest kon niet op. Ook aan Chris ging ik nog vlak voor de finish voorbij.
 
 
Zie HIER de spectaculaire beelden van deze thriller.
 
Een waanzinnige 5e plek als gevolg, met een nieuwe PR in mijn rondetijd.
 
Foto's: Thomas Bakker