08 Mrt '16 - Presentatie seizoen 2016, Maximum Attack!

Autosportseizoen 2016, gonne make it to the top?

 

Afgelopen jaar was in alle opzichten een fantastisch autosport jaar. Terwijl ik met de Caterham steevast op het podium stond, heb ik datzelfde podium nu het hele jaar niet gezien. Wat ligt het niveau hier hoog bij de Mazda Cup! Het werd afgelopen jaar zelfs meer dan eens de ‘ Koningsklasse’ van Nederland genoemd. Of dat nu wat overdreven is of niet, de boodschap is duidelijk. En dat is mooi, want dat is precies waar ik naar op zoek was; Meer uitdaging, dikke gevechten en veel nieuwe leerstof. Dat kwam allemaal samen in de MaX5 cup. Natuurlijk is het er ook gezellig, en zijn de startvelden enorm met 56 auto’s tijdens de Pinksterraces als nieuw record. Maar elke race was een avontuur op zich. En daar doen we het voor!

 

 

De auto hield het fantastisch. In een paar maanden tijd hebben we de auto volledig nieuw opgebouwd waarna er 18 races lang, twee trainingsdagen bij Driving Fun en een twee-daagse Masterclass bij dezelfde organisatie feilloos afgewerkt werden. Dat betekend dat we ook budgettair een mooie klasse hebben gevonden waardoor we met zekerheid kunnen zeggen dat we het in 2016 nog eens dunnetjes gaan over doen.

 

Ik richten op aansluiting met de top 10 eind 2015, wat lukte. Een mooie 8e plaats in het klassement met maar liefs 84 (!) geklasseerde. Maar er zit meer in het vat. De motor kan met de hulp van huistuner Hessel van de Glind nog net iets sneller. Maar wat de grootste stappen zijn geweest is de Masterclass van Driving Fun. Lessen van Jan Lammers, Cor Euser maar vooral Tom Coronel zorgden voor de grootste vooruitgang. Komend jaar wil ik dus méér trainen en aansluiting met de top 5 zien te vinden in de loop van het jaar. Omdat de sterke rijders maar blijven komen is dat wellicht wel heel enthousiast, maar de trainingsresultaten liegen er niet om. Ik wil alles-op-alles zetten om bij de top te komen! De eerste trainingsessie is in ieder geval al afgewerkt met een seconde van mijn baanrecord af. Het vele huiswerk heeft geholpen.

 

Afgelopen jaar heb ik aan Heat Shieldings een fantastische hoofdsponsor gehad vanwege hun hulp bij het bouwen van de auto. Nu de focus van hun markt langzamerhand wat verbreed naar andere markten (zoals geluids- en warmte-isolatie bij bijvoorbeeld laswerk, scheepsbouw of prototypes) is de MaX5 cup niet direct hun doelgroep meer. We zijn nog aan het kijken wat we komend jaar voor elkaar zouden kunnen betekenen, maar hoofdsponsorschap zullen we eventjes opzij moeten leggen. Robin Stam en Floris Lloyd zijn twee geweldige kerels waar ik veel aan gehad heb en hopelijk blijven we elkaar regelmatig zien op het circuit. Heren bedankt! Wat een mooi bedrijf hebben jullie neer gezet.

 

 

Maar ook andere partners waren de samenwerking wederom meer dan waard. Met Eurol hebben we er inmiddels al het derde jaar op zitten. En als je dan zo veel racekilometers maakt zonder dat de motor ook maar een slag over slaat, kun je niet anders concluderen dan dat Eurol Lubricants een top-kwaliteit olie levert. Hetzelfde geldt voor hun andere producten als koelvloeistof en versnellingsbak olie en hun garage-uitrusting.

 

Lammert van der Meulen heb ik aardig aan het werk gehouden omdat we een set-up moesten vinden waar ik me goed bij voelden, maar dan helemaal van nul af aan. Hij weegt- en lijnt de auto uit en dat doet hij al jaren bij alles waar ik mee race! Aan een half woord heeft hij al genoeg en weet wat ik bedoel. En zijn enthousiasme voor zijn vak werkt aanstekelijk.

 

Ik heb afgelopen jaar gereden voor het team van MX5-winkel.nl. Het grootste en bekendste team binnen de cup. Een gezellige bende met een grote eigen tent, vaste monteurs, teamchef Tom (Briatore) van de Grift en meer onderdelen dan dat er op je auto zouden passen. Het voelde als thuiskomen al zitten er echt een paar halve zolen tussen. Geweldige mensen om je tussen te bevinden! Ik had binnen hun tent mijn eigen plekje wat niet alleen gezellig was, maar ook de professionele uitstraling gaf waar we naar op zoek waren. En het evalueren met de snelle coureurs werkt erg prettig.

 

Afgelopen jaar was Theo Cuperus mijn vaste monteur op het circuit. Dat werkt perfect want we gaan al jaren samen naar het circuit. Niemand mag mijn auto prepareren behalve hij. Als ik uitstap doet hij zijn vaste rondje aan de auto en ik weet dat het goed is. Onmisbaar. Top dat hij komend jaar wederom van de partij is!

 

Thomas Bakker maakte het hele jaar door geweldige foto’s. Hij ging mee naar elk circuit en maakte de meest uiteenlopende platen. Ik zocht kort geleden de beste op voor canvas aan de muur. Lukte dus niet, kon niet kiezen :-)

 

P. van Echtelt Autoschade zorgde voor een strakke auto die er geweldig uit zag. Dat hielden we zo door altijd met een schoon glimmende auto het circuit te betreden. De auto valt daardoor op, krijgt meer media-aandacht en daardoor ook het volgende;

 

Het heeft het er voor gezorgd dat er een nieuwe partner is opgestaan. Twee zelfs! Vanwege het promotiewerk voor de DNRT (de overkoepelende race-organisatie) werk ik regelmatig met Start ’84. Hét autosportmagazine van Nederland. Ze zouden een samenwerking aangaan met Wrapaholic, een van de beste autowrappers van Nederland en wilde daar mijn auto voor gebruiken. Twee weken later zaten we in Breda om de tafel en werd er al over een ontwerp gesproken. En wat voor een! In een driepagina’s tellend artikel in hun magazine zal de auto begin volgend jaar gepresenteerd gaan worden.

 

 

Maar als we dan toch een radicaal nieuw ontwerp krijgen, is het dan niet heel gaaf als we daar een nieuwe hoofdsponsor bij kunnen betrekken? Gevalletje buitenkans.

 

Mijn grootste winst kan ik voor komend jaar vinden in afstelling en training. Het is dus een inkoppertje bij de heren van Driving Fun te beginnen. Ik trainde al eerder en nam deel aan hun Masterclass. Het klikte meteen en er is een goed gevoel bij hun bedrijvigheid. Een paar weken nadat ik mijn ideeën geuit had waren we al rond. Mijn Mazda wordt voor komend jaar omgedoopt tot de ‘Driving Fun cup-Mazda’. DF is de grootste aanbieder van trackdays/trainingsdagen in Nederland. Hoofdzakelijk Zandvoort, maar ook uitjes naar Spa-Francourchamps, Zolder, Bilster-Berg maar bijvoorbeeld ook het exotische Ascari-Resort in Zuid-Spanje. Maar ook cursussen, de Masterclass, driftdagen en incentives staan op het programma. De rede dat ik al eerder bij ze reed is omdat er een DNRT-achtige sfeer hangt en er netjes op de baan gereden wordt. Te druk is het er ook niet en het is prettig op deze dagen gasten te kunne ontvangen ivm hun VIP-room boven de pitstraat welke enkel voor leden met aanhang toegankelijk is. Sowieso zijn er al 35 dagen door ze geboekt. Met trainen komt het dus wel goed komend jaar :-)

 

En nu? De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe 2016 livery in samenwerking met Start '84 en Wrapaholic, Dan trainen, en dan met Pasen, de eerste wedstrijden. Can’t wait!!!