16 Dec '14 - Presentatie seizoen 2015

Seizoen 2015,

 

De afgelopen jaren ben ik succesvol actief geweest met mijn Caterham. Twee jaar lang stond ik bij elke finish op het podium. Op Zandvoort, Assen, maar ook Zolder en zelfs Spa-Francourchamps. Slechts enkele races wist ik niet uit te rijden door een crash of een opgeblazen motor. De ervaring met de Caterham leerde me dat snelheid went, maar vechten in een groot startveld toch het ultieme racen is.

 

Komend seizoen sta ik dan ook voor een nieuwe uitdaging. Na de wedstrijdervaring van de afgelopen twee jaar stond er bovenaan mijn wensenlijstje te participeren in de meest competitieve competitive wedstrijden van Nederland, met de grootste startvelden met zeer sterke rijders in gelijke auto’s; de MaX5 Cup. Het voelt al seen stap zijwaards. Ik lever in in snelheid, maar ga er qua competitive op vooruit. Niet geheel onbelangrijk is dat deze klasse ook beter bij mijn budget past waardoor ik niet vanzelfsprekens met achterstand begin. Voor de goede orde, de Caterham is wel een blijvertje.

 

De Mazda Cup (of wel de MaX5 Cup) bestaat uit alleen maar Mazda MX5’en van exact hetzelfde type. Er is een streng reglement opgesteld om deze auto’s op te bouwen als cupracer. In de basis wordt het imago van de ‘kappersauto’ al snel te niet gedaan. Zodra de grote rolkooi erop zit wordt het al snel duidelijk date r echt geraced gaat worden. Niet geheel overbodig deze rolkooi, want er word fel gestreden op de baan wat in enkele gevallen nog wel eens tot een stevige klapper wil leiden. Vooral ook in het buitenland waar de cup ook zo populair is zijn er op Youtube tal van klappers terug te vinden. Gelukkig kenmerkt de cup zich wel door ‘fareplay’. Er gebeurd natuurlijk wel eens wat, maar het is niet meer dan normal dat alle auto’s die starten, ook allemaal finishen.

 

De wedstrijden worden ondersteund door Mazda Nederland waardoor er veel media-aandacht is. Zo zijn er afgelopen jaar wedstrijden op RTL Autowereld geweest, waren er bekende gastrijders en kwamen we regelmatig terug in de bladen. Op de paddock is er dan ook een gezamelijk verzamelpunt in de Hospitality tent welke voor alle rijders (en eventuele monteurs en sponsoren) lunch en drinken klaar staat.

 

In principe rijdt de MaX5 cup onder de vlag van de DNRT, de grootste race-organisatie van Nederland. Maar er zijn mooie uitstapjes vanwege de populariteit en vooral ook de actie op de baan van de cup. Want hoe gaaf is het om bij een A-evenement als de ‘Pinkersterraces’ mee te doen? Natuurlijk met gratis toegang voor de trouwe sponsoren.

 

Want hoe trots ben ik er op dat al mijn  sponsoren de overstap ondersteunen! Ik heb iedereen persoonlijk op de hoogte gesteld. Maar nog voor ik uit was gesproken was het hoge word er uit. ‘Natuurlijk doen we mee!’ Ik heb dan ook geen nieuwe sponsoren gezocht omdat ik bij wijze van dank de focus op mijn trouwe sponsoren wil leggen.

 

Motex Performance en zusterbedrijf Heat Shieldings

Vanwege de bouw van een nieuwe auto hebben we onze band verder uitgewerkt tot wat het nu is. Mijn hoofdsponsor welke verantwoordelijk is voor de (meeste) materialen van waar de auto uit opgebouwd is. Er zijn enkele onderdelen verplicht af te nemen bij wijze van cupsponsoring, maar al het anderen komt bij de jongens van Motex Performance vandaan. Ik wil een auto bouwen welke niet onder doet aan de toppers van de cup. Motex Performance is daarbij een onmisbare partner.

 

Lammert van der Meulen Uitlijnspecialist

Lammert liet mij niet eens uitspreken over mijn nieuwe plannen. ‘Tuurlijk doe ik mee!’ Dat is dubbel goed nieuws. De afgelopen jaren zijn we goed op elkaar ingespeeld geraakt en weet hij als geen  ander de wiel-cheometrie aft e stellen op mijn rijstijl. Let wel: Dit zijn zaken die bij de cup extra hard meetellen.

 

Eurol Lubricants

Een wereldspeler welke eigenlijk voor zich spreekt; Voor alle vloeistoffen, smeermiddelen en onderhoudsproducten  die maar te bedenken zijn moet je bij hun zijn. Toch blijft het een echt familiebedrijf. Iedereen is altijd bereikbaar, enorm gezellig en het laboratorium is altijd bereikbaar voor de analyse van de gebruikte olie en het vinden van de juiste oplossing. Ze staan voor een enorme verhuizing vanwege de alsmaar aanhoudende uitbreiding van dit Nederlandse bedrijf. Trots om er voor te mogen rijden!

 

Patrick van Echtelt Autoschade

Maakt schadeherstel tot een ware kunst! Zijn bedrijf in Wijk bij Duurstede doet over komen als een kruising tussen een ‘plaats delict’ vanwege de rampscenarios die bij de schadeauto’s te bedenken zijn en een showroom vanwege de nieuwstaat waarin de auto’s het pand verlaten. Hij heeft geholpen het chassis strak te maken en zal hem voorzien van een knallende kleurstelling. Reken maar dat dit een van de meest opvallende auto’s van het veld wordt!

 

Partners

Naast mijn sponsoren mag ik de onderstaande helden nog tot partners van mijn raceteam noemen;

-          Hessel Motors;  verantwoordelijk voor de bouw van mijn motoren.

-          Garage van der Hee; staat met zijn vakgarage dag-en-nacht voor mij klaar!

-          Sonnema Car Electronics;  wellicht dé Nationale held op het gebied van auto-electronica .

-          Minardus van der Kooi; de man achter mijn website.

 

De wedstrijden

Hoewel de kalender nog niet bekend is, zullen we ongeveer 20 sprintwedstrijden rijden van een klein half uur. Volluit knallen dus! We zullen natuurlijk regelmatig op Zandvoort te vinden zijn, maar ook Assen en Zolder zullen we opzoeken. Evenals het Duitse beroemde Oschersleben.

 

Omdat de te behalen punten maar weinig verschil per positie uitmaken is het vooral zaak een betrouwbare auto te hebben en je kop er bij te houden. Op zich iets wat me allebei wel ligt. Want finishen is een must voor een goede eindklassering. Natuurlijk moet ik het eerste jaar werken aan de afstelling en het leren rijden met deze totaal andere auto dan al het andere wat ik gewend ben. Maar stiekem hoop ik toch 2015 te eindigen in de top-10. Met deelname van de Renault Clio Cup Benelux kampioen, de terugkomst van de drie-voudig oud kampioen van de MaX5, een stel felle Engelsen en nog een hand vol competitive Nederlandse coureurs wellicht een erg enthousiast uitgangspunt, maar we gaan er wel naar streven. Gezonde competitieve drang zullen we maar zeggen!

 

Endurance?

Mocht de bouw van de auto, maar vooral ook de voorbereiding incl. trainingen en afstellen naar wens verlopen, dan bestaat er de kans dat ook de Endurance kalender van de DNRT wordt afgewerkt. Deze bestaat uit een 6 uurs en een 12 uurs race op Zandvoort en tot slot een 24 uurs in Oschersleben. Voor alsnog vooral een droom vanwege het aanzienlijke budget, maar als ik een goed team bij elkaar krijg met sterke rijders met budget, dan zal ik het zeker serieus overwegen. Ook wanneer enkel de 24 uurs mogelijk lijkt te zijn. In ieder geval zal ik nauw bij de evenementen betrokken zijn vanwege mijn werkzaamheden bij de Endurance Commissie.