13 Aug '14 - Verloop 2014

Afgelopen jaar, maar ook dit jaar kwam ik elk weekend thuis met bekers. Zonder uitzondering stond ik na elke finish met de Caterham op het podium! Het klinkt als een succesverhaal, maar er is nog een andere kant van het verhaal.

 

De keren dat ik niet op het podium stond was te wijten aan twee ongelukken en twee maal een opgeblazen motor van mijn snelle Caterham. Helaas niet zoals ik het voor ogen had.

 

De snelheid is er zeker, en tijdens de wedstrijden verlopen de gevechten uitstekend. Maar halverwege het seizoen kan ik niet anders dan de handdoek in de ring gooien. Het opblazen van motoren is een dure aangelegenheid, evenals de ongelukken waar ik in verzeld raakten. Voordat ik dus echt in een zware klapper terecht kom stap ik dus na overleg met mijn sponsoren uit de competitie van dit jaar. Door de vier niet gefinishte wedstrijden is het kampieonschap, waar ik voor ging immers toch al buiten bereik.

 

Er komen nog mooie evenementen aan buiten het racen met de Caterham; testen met een snelle Honda S2000, het werken met Force Racing tijdens de 24 uur van Zolder en dé Endurance race van het jaar, de 8 uur van Zandvoort; Endurance nieuwe stijl.

 

Wordt vervolgt!