25 Nov '13 - Nieuwe motor gebouwd door Hessel Motors

Komend jaar zal ik deelnemen aan een nog nieuw te presenteren raceserie van de ACNN. Om met de top mee te kunnen blijven draaien heb ik besloten over te stappen naar een andere type motor. Hessel Motors zal deze motor gaan bouwen.

 

Hessel bouwde altijd al bij Postma Autosport de beste motoren. Voor autocross, circuitwerk maar bijvoorbeeld ook voor de rally van Dakar. Voor andere deelnemers heeft hij ook al succesvol nieuwe motoren gebouwd dus de link was snel gelegd.

 

We willen een motor met niet veel meer pk's dan de vorige, maar we willen vooral meer koppel en betrouwbaarheid. Een dikke 200pk die de curbstones uit de grond trekt en niet stuk gaat in de lange, vele wedstrijden die we rijden gaan. Deze gaan we halen uit een Ford krachtbron. Voor de juiste spullen zijn we naar Engeland geweest om de sterkste en best bewezen onderdelen te monteren.

 

Naast de racemotor wordt er ook een reservemotor opgebouwd. Mocht er dan toch nog een keer iets fout gasan, dan zal de schade voor de kampioenschapspunten beperkt blijven omdat we er het volgende weekend weer staan!