De auto, Caterham Superlight S3

Deze auto kwam in 2008 tot leven met maar één doel: races rijden en liefst ook winnen. Bij van der Kooi Sportscars, de Nederlandse importeur van Caterham, Lotus en Noble) was men van plan om deze auto zelf in te zetten in de destijds populaire Caterham Cup.

 

 

Helaas bleek het voor de importeur te lastig om deze evenementen te organiseren én er zelf deel aan te nemen. Toen kwam Alex van Loenen in beeld. Hem kennen wij vanuit de autoslalom. Hij won met deze auto in 2012 het Nederlands Kampioenschap en dat trok onze aandacht. Sterker nog, in 2011 had hij de A-divisie bij de Colin Chapman Racing Club (CCRC) van de DNRT ook al gewonnen.

 

Kort en goed: wij hadden een historische Formule SuperFord in de aanbieding en Alex dus deze Caterham. Na enkele proefrondjes was de deal rond. Volgens mij is deze auto een echte winnaar, met 200 pk onder de motorkap bij een eigengewicht van 500 kilogram (let wel: we praten dan over 400 pk per 1.000 kilogram!), een heel speciale close-ratioo versnellingsbak en een dito sperdifferentieel, extra-grote remschijven en een keramische race-koppeling.

 

Niermand minder dan Tom Coronel testte vorig jaar 'mijn' Caterham op Zandvoort en was daarbij vol lof over de auto.

  

 

BMW E36 325i

Deze auto hebben we zelf opgebouwd nadat we een zelfde type BMW hadden plat gereden. We wilde er eenstje bouwen die naar ons idee perfect was, betrouwbaar en er een keertje niet afgetrapt uit zag, zoals zo veel BMW's. En zeg nou eerlijk, hij ziet er toch waanzinnig uit?

 

Het plan wa som met deze auto races te gaan rijden bij de DNRT op Zandvoort of bij de ACNN op Assen. We kiezen dan voor vrije klasses omdat we het niet zo hebben op cup-klasses waarbij strenge regels gelden. Dat staat garand voor vals spelen terwijl we in een vrije klasse de auto precies zo kunnen ontwikkelen zoals we dat zelf willen rekening houdend met het budget wat op dat moment te gebruiken is.

 

Deze auto zullen we nu gebruiken voor trainingen en wellicht nog eens een uitstapje naar een driftevenement nu we met de Caterham de competitie in gegaan zijn.

 Mazda MX5 cup-auto

Wederom een auto die we zelf gebouwd hebben. En hoe! Super betrouwbaar! De auto is in 2015 18 keer in actie gekomen en heeft alles probleemloos kunnen uitrijden. Met een streng reglement van maximaal 132pk en minimaal 960kg incl. rijder, startvelden van 30, 40 of ruim 50 auto's de allermooiste race-ervaringen OOIT!